МОЗ зареєструвало вакцину проти COVID-19 компанії «Johnson & Johnson»

05 Липня 2021 5:28 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що 2 липня зареєстровано вакцину «Janssen» («Johnson & Johnson») проти COVID-19 для екстреного медичного застосування, підписавши відповідний наказ № 1325.

Зазначається, що «Janssen» — це векторна вакцина, розроблена фірмою «Janssen», якою володіє компанія «Johnson & Johnson». Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від 2 до 8 °С. Для пов­ної імунізації достатньо однієї дози.

Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн.

Повідомляється, що раніше в Україну вже завезли 500 доз вакцини «Janssen» з дотриманням порядку ввезення незареєстрованих лікарських засобів для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму. Співробітники цієї компанії працюють на Алясці у сфері рибальства і мали вакцинуватися сертифікованою в США вакциною для того, щоб їм дозволили в’їзд в цю країну.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті