Постачальника медичного обладнання підозрюють у заволодінні 1,8 млн грн державних коштів

28 Липня 2021 9:49 Поділитися

Київська міська прокуратура інформує про направлення підозри постачальнику у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах під час здійснення постачання медичного обладнання для амбулаторій загальної практики — сімейної медицини у Львівській обл. за завищеними цінами (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства між столичним приватним підприємством та Управлінням капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації укладено договір на постачання:

  • систем реєстрації медичної інформації та дослідне обладнання,
  • систем моніторингу фізіологічних показників пацієнта для потреб амбулаторій сімейної та загальної медицини на суму близько 27,5 млн грн, у тому числі з урахуванням податку на додану вартість у сумі майже 1,8 млн грн.

Надалі керівник приватного підприємства з метою заволодіння бюджетними коштами включив суму ПДВ до цінової пропозиції та в подальшому отримав суми відшкодування, незважаючи на той факт, що вищевказане медичне обладнання внесено до переліку товарів медичного призначення, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість згідно з постановою КМУ від 20.03.2020 р. № 224.

Як зазначається у повідомленні, постачання обладнання відбувалося також шляхом укладення угод між підконтрольними компаніями-посередниками, зареєстрованими в тому числі в офшорних зонах. За результатами судової економічної експертизи, державному бюджету завдано збитки на суму майже 1,8 млн грн.

У межах провадження у містах Київ та Харків проведено обшуки, у ході яких вилучено фінансово-господарську документацію, яка відображає протиправну діяльність.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За матеріалами kyiv.gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті