Протидія штаму «дельта»: з 5 серпня змінюються правила в’їзду в Україну

02 Серпня 2021 3:59 Поділитися

Кабінет Міністрів України постановою від 28.07.2021 р. № 787 вносить зміни до постанови, якою встановлюються карантинні обмеження на території України.

Постанова визначає нові правила перетину кордону, які почнуть діяти з 5 серпня 2021 р. Громадяни, які виїхали за кордон до цього часу, повертатимуться в Україну безперешкодно.

Отже, для іноземців обов’язково необхідно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19 та один із таких документів:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) (не більше ніж за 72 год до перетину кордону),
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше ніж за 72 год до перетину кордону),
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Якщо такі документи відсутні, громадяни та іноземці з посвідкою на постійне проживання в Україні (крім осіб віком до 18 років та інших категорій, визначених постановою) встановлюють застосунок «Вдома» та беруть на себе зобов’язання розпочати самоізоляцію через 72 год в разі відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 год з моменту перетину кордону. У разі неможливості використати застосунок «Вдома» громадянин перебуватиме в обсервації.

Перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України за умови наявності одного з двох документів:

  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених до використання у надзвичайних ситуаціях,
  • довідка 063-О про перше щеплення з курсу вакцинації від COVID-19.

Для всіх невакцинованих осіб, незалежно від громадянства, які прибули з Росії чи Індії та перебували на території цих держав більше ніж 7 днів протягом останніх 2 тиж, діятимуть більш жорсткі правила перебування на самоізоляції. Зокрема, для них буде встановлена обов’язкова 14-денна самоізоляція без права її дострокового завершення.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті