Мінекономіки сприятиме прискоренню впровадження нових технічних регламентів щодо медичних виробів

12 Серпня 2021 2:37 Поділитися

Міністерство економіки України повідом­ляє про прискорення розробки та впровадження відповідними державними органами технічних регламентів на основі актів законодавства Європейського Союзу, зокрема щодо медичних виробів.

«Технічне регулювання України, яке відповідає європейським і міжнародним нормам, є фундаментом для розбудови держави та виготовлення і реалізації якісної, безпечної продукції. Зокрема, з огляду на загострення в Україні пандемії COVID-19, першочергово розробляються проєкти технічних регламентів у сфері медичних виробів. Вони розглядаються як соціально значущі і такі, що вимагають швидкої адаптації до норм та актів законодавства ЄС», — зауважив заступник міністра економіки України Сергій Теленик.

За його словами, такі заходи сприятимуть доступності та своєчасному постачанню в Україну якісних медичних товарів, що вкрай важливо для держави в умовах пандемії.

Тому Міністерство активізує процеси підготовки й прийняття ключових для життя і здоров’я громадян технічних регламентів та змін до них у рамках координації діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері технічного регулювання та Плану заходів щодо реформування системи технічного регулювання на період до 2025 р.

За матеріалами www.me.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті