Компанія Gedeon Richter опублікувала фінансові підсумки І півріччя 2021 р.

Угорська фармацевтична компанія Gedeon Richter опублікувала свої фінансові результати за підсумками І півріччя 2021 р. Протягом вказаного періоду обсяги продажу компанії становили 296,8 млрд угорських форинтів (829,7 млн євро), збільшившись на 6,5% порівняно з аналогічним періодом 2020 р. Фінансові результати у перших двох кварталах цього року були більш стабільними, ніж у 2020 р. Частково у відповідь на обмеження, спричинені пандемією, компанія взяла під контроль маркетингові та адміністративні витрати, одночасно збільшуючи витрати на R&D для розвитку свого продуктового портфеля, що вже почало давати свої плоди. Зараз компанія повністю готова до запланованих лончів інноваційних продуктів у сфері жіночого здоров’я в найближчі місяці.

На фармацевтичному ринку Угорщини за підсумками І півріччя 2021 р. дохід Gedeon Richter від продажу становив 21,2 млрд форинтів (59,2 млн євро), що на 3,6% більше порівняно з аналогічним періодом 2020 р. У свою чергу, обсяги продажу в країнах ЄС (без урахування Угорщини) досягли 75,5 млрд форинтів (211,2 млн євро), продемонструвавши приріст на 12,9% порівняно з аналогічним періодом 2020 р. Дохід від продажу в регіоні CEE (Central and Eastern Europe), що включає Болгарію, Кіпр, Чехію, Естонію, Хорватію, Польщу, Латвію, Литву, Мальту, Румунію, Словаччину та Словенію, збільшився на 4,1% порівняно з показником за аналогічний період минулого року. Обсяги продажу в регіоні WEU (Western European Union), що включає Австрію, Бельгію, Данію, Фінляндію, Францію, Грецію, Нідерланди, Ірландію, Люксембург, Великобританію, Німеччину, Італію, Португалію, Іспанію та Швецію), зросли на 21,8% за той самий період порівняно з І півріччям 2020 р. та становили 40,52 млрд форинтів (113,3 млн євро).

Слід зазначити, що за підсумками І півріччя 2021 р. дохід компанії Gedeon Richter від продажу в Україні становив 6,2 млрд форинтів (17,4 млн євро).

Обсяги продажу компанії в США І півріччя 2021 р. становили 53,9 млрд форинтів (150,6 млн євро). Значне збільшення обсягів продажу компанії Gedeon Richter у звітний період зафіксовано в Латинській Америці, де показник приросту порівняно із аналогічним періодом 2020 р. сягнув 67,5%.

Одними з ключових точок зростання компанії Gedeon Richter стали терипаратид та препарати для жіночого здоров’я, зокрема біологічний лікарський засіб Bemfola®, діючою речовиною якого є рекомбінантний людський фолікулостимулюючий гормон. Так, дохід від продажу препарату терипаратиду збільшився на 44%, досягнувши 5,8 млрд форинтів (16,2 млн євро). Обсяги продажу препарату Bemfola® зросли до 10,4 млрд форинтів (29,1 млн євро), що на 51,4% більше, ніж за аналогічний період 2020 р. Загалом обсяги продажу препаратів для жіночого здоров’я збільшилися на 8,6% порівняно з І півріччям 2020 р.

Про Gedeon Richter

Gedeon Richter — фармацевтична компанія, штаб-квартира якої знаходиться в Будапешті (Угорщина). Gedeon Richter — провідний виробник лікарських засобів у країнах Східної та Центральної Європи з розширенням прямої присутності в Західній Європі, Китаї та Латинській Америці. Досягнувши ринкової капіталізації в 3,8 млрд євро (4,5 млрд дол. США) до кінця 2020 р., загальні обсяги продажу Gedeon Richter становили близько 1,6 млрд євро (1,8 млрд дол.) того ж року. Портфель продуктів Gedeon Richter охоплює безліч важливих терапевтичних напрямків, таких як жіноче здоров’я, захворювання центральної нервової та серцево-судинної системи. Маючи у своєму розпорядженні один з найбільших R&D-підрозділів у Східній і Центральній Європі, компанія Gedeon Richter сфокусувала дослідницьку активність на порушеннях роботи центральної нервової системи. Враховуючи загальновизнаний досвід у царині хімії стероїдів, Gedeon Richter є важливим гравцем у сфері жіночого здоров’я в усьому світі. Також компанія бере активну участь у розробці біосимілярів.

За матеріалами richter.hu
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті