Законопроєкт «Про медичні вироби» Парламент має розглянути до 15 грудня — Михайло Радуцький

20 Серпня 2021 1:30 Поділитися

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет) Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі прокоментував прийняття Указу Президента України від 18.08.2021 р. № 369/2021, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 р. «Про стан національної системи охорони здоров’я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою».

Так, М. Радуцький зазначає, що цей Указ визначає два законопроєкти Комітету як пріоритетні: «Про лікарські засоби» реєстр. № 5547, який регулює сферу обігу лікарських засобів, та «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я» реєстр. № 4491, посилює відповідальність за підробку медичних товарів відповідно міжнародній конвенції «Медікрайм».

Окрім того, він повідомляє, що до 15 грудня Комітет має винести на розгляд Парламенту проєкт закону України «Про медичні вироби». При цьому даного законопроєкту не було у плані роботи Комітету. Однак наприкінці травня до Комітету звернулася асоціація «Оператори ринку медичних виробів» з пропозицією спільно розробити такий документ. Адже наразі обсяг ринку медичних товарів не менший, ніж лікарських засобів. Утім нормативна база, яка його регулює, має багато невизначеностей та супе­речностей. Враховуючи актуальність проблеми, Комітет уже розпочав розробку цього законопроєкту.

За матеріалами t.me/radutsky
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті