Обсяг ринку препаратів для лікування хвороби Паркінсона до 2029 р. може збільшитися втричі

25 Серпня 2021 12:27 Поділитися

Обсяг ринку препаратів для лікування хвороби Паркінсона може збільшитися з 4 млрд дол. США у 2021 р. до 11,5 млрд дол. за підсумками 2029 р. Таким чином, темпи зростання становитимуть у середньому 12,6% на рік. Про це свідчать дані аналітичної компанії GlobalData. Дослідження охоплює 7 основних ринків: США, Францію, Німеччину, Іспанію, Італію, Великобританію та Японію.

Такий прогноз щодо зростання обумовлений високими очікуваннями, пов’язаними з лончем нових перспективних кандидатів у препарати, призначених для задоволення ключових медичних потреб у даній терапевтичній сфері. Обсяг продажу нових лікарських засобів за підсумками 2029 р. може станови 42% ринку препаратів для лікування хвороби Паркінсона.

Згідно зі звітом «Parkinson’s Disease — Global Drug Forecast and Market Analysis to 2029», лікування хвороби Паркінсона наразі полягає в симптоматичній терапії. Жодний з наявних методів лікування не задовольняє потребу в терапії, що змінює перебіг захворювання. Це зумовлює тенденцію в R&D до розробки препаратів, здатних сповільнити прогресування хвороби або покращити якість життя пацієнтів.

Біологічні препарати та новітні системи доставки діючої речовини вважаються майбутнім терапії хвороби Паркінсона. Портфель R&D включає, зокрема, методи генної терапії та лікування стовбуровими клітинами (включаючи VYAADC-001 та NTCELL), а також моноклональні антитіла. Серед них — перспективний хворобо-модифікуючий кандидат у препарати празинезумаб (наразі знаходиться на ІІ фазі клінічних досліджень), лонч якого може докорінно змінити ситуацію в даній терапевтичній сфері. За прогнозами аналітиків, у 2029 р. річний обсяг продажу даного препарату може становити 2,1 млрд дол. Також перспективними є дослідження кандидатів у препарати з новими системами доставки, які підтримують безперервну доставку діючої речовини підшкірно за допомогою невеликої зовнішньої помпи (R&D-проєкти включають такі речовини, як фослеводопа, комбінацію леводопа/карбідопа).

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті