Внесено зміни до умов перетину українського кордону та до дат набуття чинності COVID-сертифікатами

23 Серпня 2021 4:24 Поділитися

Постановою КМУ від 18.08.2021 р. № 889 вносяться зміни до постанов КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» і від 29.06.2021 р. № 677 «Деякі питання формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби».

Так, у постанові № 1236 уточнюється, що перетинати державний кордон України дозволяється особам, які пред’явили зарубіжний COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин. Також уточнюється, що звільняються від необхідності проходження самоізоляції особи, які мають документ, що підтверджує:

  • вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, або
  • одужання особи від COVID-19.

У постанову № 677, зокрема, вносяться зміни до таблиці 3 «Мінімальні та максимальні строки між етапами вакцинації, які становитимуть повний цикл, для застосування в алгоритмі перевірки відповідності наявних у центральній базі даних записів про вакцинацію (щеплення, імунізацію), що підтверджують факт проведення повного циклу вакцинації від COVID-19».

Так, для вакцин компанії AstraZeneca зменшено мінімальний строк між дозами з 30 до 28 днів, а для вакцини Ковішелд встановлено мінімальний строк між дозами у 28 днів, а максимальний — 180 днів. Набуття чинності COVID-сертифікатами починається з дати введення другої дози. Раніше зазначалося, що для вакцини Ковішелд сертифікат набуває чинності через 14 днів після вакцинації.

Також таблицю 3 доповнено інформацією про вакцину Janssen COVID-19 Vaccine. У зв’язку з тим, що для імунізації цією вакциною потрібна лише одна доза, COVID-сертифікат набуває чинності через 14 днів після дати вакцинації.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті