МОЗ заручилося підтримкою американської компанії для впровадження інноваційних технологій лікування

01 Вересня 2021 5:47 Поділитися

МОЗ України інформує, що в рамках робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки Міністерство підписало Меморандум про співпрацю з американською компанією Medtronic, яка є світовим лідером у галузі медичних технологій та супутніх послуг. Компанія має потужне представництво в країнах Східної Європи та навчає лікарів у всіх можливих сферах медичної допомоги для лікування пацієнтів з понад 70 різними хронічними і неінфекційними хворобами.

Під час зустрічі міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко обговорив перспективи розширення спектру двосторонньої співпраці, особливо в частині комплексної протидії серцево-судинним захворюванням та впровадження інноваційних технологій для запобігання ускладненням у хворих на цукровий діабет.

У рамках співпраці МОЗ домовилося про розгляд можливості локалізації виробництва певних медичних виробів компанії в Україні в рамках державної підтримки проєктів зі значними інвестиціями, так званих інвест-нянь, а також розширення спів­праці Medtronic з українськими компаніями, що спеціалізуються на ІТ-рішеннях.

Окрему увагу було приділено співпраці в науковій сфері, залученню до роботи наших науковців, а також інвестиціям у дослідження, які можуть проводитися українськими науковими інститутами.

«Підписання Меморандуму дасть нам змогу спільно з Medtronic працювати в галузі інноваційних біомедичних технологій, отримати значну підтримку для удосконалення кваліфікації наших лікарів та впроваджувати ефективні скринінгові рішення для реалізації програми Президента України «Здорова Україна», — підсумував В. Ляшко.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті