МОЗ розширює співпрацю з компаніями General Electric та MSD

02 Вересня 2021 12:10 Поділитися

У рамках робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки МОЗ України підписало Меморандум про співпрацю з американськими компаніями General Electric та MSD.

«Міністерство охорони здоров’я України визначило пріоритетом інфраструктурні зміни в галузі, а саме: побудову мережі найсучасніших лікарень у межах президентських програм «Велике будівництво» та «Здорова Україна». Це також включає переоснащення лікарень — медики працюватимуть з новітнім медичним обладнанням, що дозволяє проводити якісну діагностику та ефективне інноваційне лікування пацієнтів», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Для цього МОЗ планує дооснастити приймальні відділення наших лікарень комп’ютерними томографами, ангіографами, ендоскопами, магнітно-резонансними томографами, рентгенами та іншим обладнанням.

«Запускаємо проєкт діагностики одного дня в наших онкоцентрах, зокрема в напрямку ранньої діагностики раку молочної залози. Тому запрошення компанії до кола майбутніх потенційних постачальників обладнання через фінансово-кредитні угоди стало однією з тем зустрічі», — наголосив В. Ляшко.

Іншою важливою темою меморандуму з General Electric стало запрошення компанії на український ринок з локалізацією виробництва, у тому числі радіофармацевтичних препаратів, що, за словами міністра, посилить конкуренцію та сприятиме зниженню цін на ліки.

Стосовно меморандуму з компанією MSD повідомляється, що для МОЗ є пріоритетним збільшення пропозицій інноваційних лікарських засобів й імунобіологічних препаратів на ринку України та створення можливості локалізації їх виробництва в Україні на основі міжнародного партнерства.

«Україна вже скоро зможе отримати інноваційні ліки проти CОVID-19 виробництва MSD, — зауважив В. Ляшко, — Ми вивчили уроки щодо невчасного підписання контрактів на інноваційні імунобіологічні препарати від CОVID-19, тому нині команда МОЗ працює на випередження».

Також компанія MSD висловила зацікавленість допомагати Міністерству у впровадженні скринінгових програм у рамках виконання програми Президента України «Здорова Україна».

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті