Набули чинності зміни до форми договору про реімбурсацію

Постановою КМУ від 13.09.2021 р. № 953 внесено зміни до типової форми договору про реімбурсацію, затвердженої постановою КМУ від 27.02.2019 р. № 136. Документ набув чинності 14 вересня у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 14.09.2021 р. № 177.

Змінами уточнюються строки подання аптечними закладами звіту про відпущені лікарські засоби та їх вартість, яка підлягає реімбурсації, за звітний період (далі — звіт). Так, він подається протягом наступного звітного періоду. До цього його подавали не пізніше ніж протягом другого робочого дня після закінчення звітного періоду та формування відповідного звіту

Також зазначається, що у грудні аптечний заклад зобов’язаний подати Національній службі здоров’я України звіти про лікарські засоби та їх вартість, яка підлягає реімбурсації за цим договором:

  • до 19 грудня включно — про лікарські засоби, відпущені в попередній звітний період;
  • до 28 грудня включно — про ліки, відпущені в період з 1 до 19 грудня.

Інформація про лікарські засоби, відпущені в період з 20 до 31 грудня включно, та їх вартість включається до першого звіту наступного року.

Якщо останній день строку подання звіту припадає на вихідний або святковий день, звіт подається останнього робочого дня звітного періоду (у грудні — останнього робочого дня, що передує 28 числу цього місяця).

Наголошується, що оплата за звітом, поданим після вищезазначених строків, не здійснюватиметься.

Згідно з постановою № 953 звітними періодами є:

1) у період до 30 вересня 2021 р.:

  • з 1 до 15 числа місяця включно;
  • з 16 числа до останнього дня місяця включно;

2) у період з 1 жовтня 2021 р. до 30 листопада 2021 р. — з 1 числа до останнього дня відповідного місяця включно;

3) у грудні 2021 р. — з 1 до 19 числа місяця включно;

4) у період з 1 січня 2022 р.:

  • з 1 до 15 числа місяця включно;
  • з 16 числа до останнього дня місяця включно;
  • у грудні — з 1 до 19 числа місяця включно.

Чинною редакцією типової форми договору про реімбурсацію визначається, що в разі виявлення невідповідностей між даними звіту та даними фінансової чи статистичної звітності аптечного закладу, іншою інформацією або документами про відпущені лікарські засоби за договором Національна служба здоров’я України має право подати заперечення до звіту та проєкт уточненого звіту протягом п’яти робочих днів з дати виявлення такої невідповідності.

Водночас постановою № 953 це положення доповнено нормою, згідно з якою у разі неподання аптечним закладом уточненого звіту оплата за відповідний період тимчасово зупинятиметься до дати подання такого звіту.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті