Перетин кордону з підробленим COVID-сертифікатом: жителю Буковини оголошено підозру

27 Вересня 2021 12:16 Поділитися

МОЗ повідомляє, що працівники Національної поліції оголосили підозру жителю Буковини, що намагався перетнути державний кордон за допомогою фейкового COVID-сертифіката та не проходити двотижневу самоізоляцію.

Чоловік пред’явив COVID-сертифікат на одному з контрольно-пропускних пунктів. Прикордонники одразу помітили ознаки підробки. Він самостійно створив довідку за допомогою графічного редактора та зробив такий документ своїй дружині. Під час перевірки відомостей про цей сертифікат у базах даних не знайшли.

Чоловіку оголошено про підозру за ч. 1, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Триває досудове розслідування.

Наголошується, що Міністерство цифрової трансформації України та Кіберполіція України ретельно відстежують усі випадки підробки COVID-сертифікатів та тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції. У разі наявності інформації про продаж підробних тестів чи COVID-сертифікатів слід відразу повідомляти в поліцію.

У МОЗ закликають українців не купувати підробні тести або COVID-сертифікати та не створювати їх самостійно, адже Уряд забезпечив вільний доступ до вакцини.

За матеріалами moz.gov.ua,

фото cyberpolice.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті