МОЗ розробляє стратегію розвитку системи охорони здоров’я до 2030 р.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) інформує, що стратегію розвитку системи охорони здоров’я до 2030 р. буде розроблено Міністерством до 1 грудня 2021 р. із залученням ключових стейкхолдерів сфери охорони здоров’я та у співпраці з міжнародними партнерами. Таке завдання визначено в Указі Президента України № 369/2021.

«В основу стратегії закладені 6 сучасних принципів та цінностей: універсальний доступ, рівність та залученість, людиноцентричність, підзвітність, чітка міжсекторальна взаємодія та недопущення погіршення соціально-економічного становища пацієнта через погіршення здоров’я. Вони визначені як головні та будуть визначати розвиток всіх напрямків системи охорони здоров’я», — прокоментував Олексій Яременко, заступник міністра охорони здоров’я з європейської інтеграції початок роботи над документом. Він додав, що основними напрямками стратегії буде надання якісних медичних послуг та їх фінансування, стан громадського здоров’я та боротьба з епідеміями, доступність лікарських засобів та медичних виробів, а також розвиток медичної освіти, науки та кадрового потенціалу.

До роботи над стратегією залучені майже 30 представників різних центральних органів виконавчої влади, міжнародних, пацієнтських організацій та професійних об’єднань. МОЗ також повідомляє, що працювати над документом будуть за технічної підтримки ВООЗ та Світового банку.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті