Розкраданню понад 1 млрд грн, виділених на боротьбу з COVID-19, вдалося запобігти з початку пандемії — СБУ

28 Жовтня 2021 9:48 Поділитися

Служба безпеки України (СБУ) нагадує про те, що системно протидіє злочинам, пов’язаним із пандемією COVID-19. Робота ведеться з початку поширення коронавірусу, причому за декількома напрямками. Загалом з початку пандемії, зусиллями СБУ вдалося запобігти розкраданню майже 1 млрд грн, виділених на боротьбу з COVID-19.

«Значною мірою такого результату вдалося досягти завдяки роботі на випередження — коли спецслужба спрацювала ще на етапі «злочинних намірів» і не допустила фактичного розкрадання коштів», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають у СБУ, було викрито десятки фактів розкрадання коштів на будівництві лікарень. Це стосується як корупційних схем під час будівництва нових відділень для прийому хворих на COVID-19, так і махінацій на закупівлі медичного обладнання для лікарень, які задіяні в боротьбі з коронавірусом.

У ході спецоперацій СБУ вилучено 200 т підроблених антисептиків, а також припинено виготовлення та продаж населенню небезпечних для здоров’я громадян фальсифікованих засобів дезінфекції. Триває системна робота в кіберсфері. З початку пандемії спецслужба:

  • заблокувала 3000 ресурсів поширення дезінформації про коронавірус;
  • блокувала сотні спроб фальсифікацій медичних баз даних (за одну спробу фальсифікації можна вносити необмежену кількість псевдовакцинованих людей);
  • постійно припиняє схеми підробки результатів тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції, та свідоцтв про вакцинацію.

За матеріалами ssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті