Статистичні дані щодо вакцинованих пацієнтів з декларацією можна побачити на новому дашборді — НСЗУ

02 Листопада 2021 12:36 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує, що новий дашборд «Інформація щодо стану вакцинації від COVID-19 пацієнтів, які уклали декларацію з лікарями первинної медичної допомоги» дозволяє пацієнтам, керівникам медичних закладів, представникам місцевої влади та громадських організацій бачити реальну інформацію про кількість вакцинованих пацієнтів з деклараціями в кожному регіоні та медичному закладі.

Дашборд складається з трьох розділів:

1) деталізація стану вакцинації пацієнтів, що уклали декларацію з лікарями первинної медичної допомоги (ПМД). У таблиці можна побачити дані про кількість пацієнтів, які уклали декларацію з лікарем, скільки з них вакцинувалися від коронавірусу, який відсоток становить ця кількість та яким є вік цих пацієнтів у кожній з областей. У фільтрах можна обрати населений пункт, форму закладу, який надає ПМД та його назву, а ще — прізвище лікаря ПМД та побачити показники вакцинації серед осіб, що уклали з ним декларацію, а також відфільтрувати стать і вік пацієнтів.

Для аналізу доступні такі показники:

  • кількість вакцинованих хоча б 1 дозою — загальна кількість пацієнтів, які вакциновані пов­ністю або частково;
  • кількість повністю вакцинованих — пацієнтів, які пройшли повну серію вакцинації згідно з протоколом;
  • кількість не повністю вакцинованих — пацієнтів, які отримали першу дозу, але ще очікують на другу. Також інформацію наведено у вигляді відсотків від кількості задекларованих осіб;

2) розділ показників щодо стану вакцинації пацієнтів. У цьому розділі інформація про кількість вакцинованих зображена графічно, можна також побачити кількість пацієнтів вакцинованих однією дозою;

3) деталізація стану вакцинації пацієнтів, що уклали декларацію з лікарями ПМД. Тут міститься карта за областями — інформація про кількість вакцинованих пацієнтів та їх розподіл за статтю, віком, лікарем, з яким укладено декларація, візуалізована на карті.

НСЗУ зазначає, що 5,8 млн пацієнтів, які уклали декларації з лікарями ПМД, пройшли пов­ний курс вакцинації від COVID-19 — це 17,8% від усіх осіб, які обрали лікаря та уклали з ним дек­ларацію. Загалом пацієнтів з деклараціями в Україні 32,4 млн.

7,4 млн пацієнтів, які уклали декларації з лікарями ПМД, вакциновані хоча б однією дозою. Найбільший відсоток вакцинованих пацієнтів з деклараціями серед вікової групи 40–64 роки — 25,62%, а найбільший відсоток вакцинованих пацієнтів з деклараціями у таких регіонах — Київ (29,21%), Полтавська (23,58%) та Київська (22,66%) області.

За матеріалами nszu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті