Провізорів перейменували у фармацевтів

03 Листопада 2021 4:53 Поділитися

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що наказом Міністерства економіки України від 25 жовтня 2021 р. № 810-21 внесено зміни до національного класифікатора професій ДК 003:2010.

Зазначається, що змінами скасовуються застарілі, а також затверджуються нові назви кваліфікаційних угруповань і професійні наз­ви робіт, що не відображені в номенклатурі посад освітянського ринку праці, а також вносяться зміни в опис розділів класифікації професій.

Серед іншого провізорів, провізорів клінічних, провізорів-аналітиків, провізорів-косметологів, провізорів-токсикологів віднесено до фармацевтів. У зв’язку із цим у назвах цих професій термін «провізор» замінено на «фармацевт». Професію «провізор-гомео­пат» виключено з класифікації професій.

Також професії лаборанта (фармація), провізора-інтерна, фармацевта віднесено до фармацевтичних асистентів. У зв’язку із цим, «провізор-інтерн» став «фармацевтом-інтерном», а «фармацевт» — «асистентом фармацевта».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами mon.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Марина 04.11.2021 7:56
Вибачте навіщо так довго навчатися ,щоб отримати звання" профізор",а потім стати фармацевтом.Цікаво хто до такого додумався. Чому лікарі не стали медсестрами??
Клімов+Олег+Іванович 12.11.2021 8:08
Для довідки: тільки в деяких країнах світу(близько 7) назва провізор - ідентифікатор ,носія вищої фармацевтичної освіти .Прийняття перейменування Провізора на Фармацевт - це у відповідності до міжнародної класифікації професій. Голова правління ГО " ВФП" О.Клімов
Ирина 16.11.2021 10:45
З якої це дати буде? Коли зміни набувають чинності?
Елена 18.11.2021 12:01
И как мы должны подтверждать квалификацию провизора-специалиста, после прохождения курсов усовершенствования, если провизора теперь нет? "уповноважена особа суб’єкта господарювання (далі - уповноважена особа): для суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю лікарськими засобами, - особа, що має документ про вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня за спеціальністю “Фармація, промислова фармація”, сертифікат провізора-спеціаліста..." (постанова КМУ от 30.11.16 № 929")
Оксана 20.11.2021 6:08
Згідно якого розряду тарифної сітки після внесення змін відповвдно до нового класифікатора професій має нараховуватись заробітна плата фармацевтам (працівникам з вищою освітою) та асистентам фармацевта (працівникам з середньою освітою)? Бо, закінчити вищий навчальний заклад та отримувати потім заробітну плату, як у спеціалістів з середньою освітою, через відсутність змін згідно нових назв професій в тарифній сітці - якось не справедливо. А бувших фармацевтів - звільняти? Бо в новому класифікаторі - вони не відповідають належному рівню освіти, а нарахувати їм заробітну плату взагалі не можливо, бо тарифного коду асистента фармацевта не існує.
Олена 06.12.2021 12:41
Зміни в Класифікатор професій внесли. А далі? Чому відповідних змін ще досі немає у Ліцензійних умовах, Довіднику кваліфікаційних характеристик тощо?
Інна 03.02.2022 8:39
Людина що вибирає собі професію,знає ким вона хоче бути,то чому зараз фармацевта понижують у рангу,асистент фармацевта,це як санітарка при лікарю,якщо зміни проходять по єваропейським стандартам,то чому зарплата у спеціаліста залишається українська?
Оксана 18.02.2022 10:02
Диплом бакалавра це не закінчена вища освіта. Чи може бути "Фармацевт" (по новому) з дипломом бакалавра???

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті