Володимиру Васильовичу Синяку — генеральному директору товариства з додатковою відповідальністю «Рівнефармація» — 75 років!

Здається, ніби вчора представники фармацевтичної громадськості з’їхалися з усіх регіонів України, щоб відзначити 70-річчя Володимира Васильовича. Відмітимо, що ця зустріч була організована найкращим чином. Без перебільшення це була надзвичайно святкова зустріч, наповнена позитивними емоціями, почуттями любові один до одного й особливо до ювіляра.

Та час летить невпинно. Від цієї зустрічі вже минуло 5 років. І 27 листопада цього року відзначаємо 75-річчя Володимира Васильовича Синяка.

Уже понад 45 років він віддано служить аптечній мережі Рівненщини. У 1976 р., у віці 28 років, його було призначено першим заступником керівника аптечної служби області.

Разом з тодішнім начальником Рівненського обласного аптекоуправління Федором Кириловичем Доманюком вони, по суті, здійснили трудовий подвиг щодо розширення і зміцнення матеріально-технічної бази аптечної мережі Рівненщини. За час їхньої спільної роботи щорічно відкривалося 10–12 нових аптек та, до того ж, аптеки, що знаходилися в непридатних приміщеннях, були переведені в нові відповідні споруди. Побудована унікальна міжлікарняна аптека площею 2 тис. кв. м та оснащена сучасним на той період технологічним обладнанням.

У центрі міста було споруджено аптечний комплекс. У ньому розміщені апарат управління, центральна міська аптека, контрольно-аналітична лабораторія, а згодом — Державна служба з лікарських засобів, конференц-зал на 350 місць, кабінет фармацевтичної інформації про ліки для населення і лікарів та інші служби. Усього площа будівлі комплексу становить 4000 м2.

Разом з дружиною Людмилою Михайлівною створили сім’ю, народили і виховали 2 дітей. Зараз талановита донька Ольга переймає від батька функції керівництва товариства з додатковою відповідальністю ТДВ «Рівнефармація». Вона має дві вищих освіти: медичну — лікар і фармацевтичну — провізор, кандидат фармацевтичних наук.

І хоч на фармацевтичному ринку Рівненщини надзвичайно велика конкуренція, Ольга Садовнік і Володимир Васильович активно і професійно трудяться задля збереження і розвитку аптечної мережі області.

Син — Іван Володимирович — юрист, також здобув вищу фармацевтичну освіту (провізор).

Улюблена внучка Соломія — учениця Рівненської гімназії «Престиж».

Принагідно відмітимо, що заслуга Володимира Васильовича полягає і в тому, що в умовах зміни суспільного устрою в країні він зумів трансформувати державну аптечну мережу в акціонерне товариство «Рівнефармація», а згодом у товариство з додатковою відповідальністю, зберегти в цілісності аптечну мережу в обласному центрі та збільшити кількість аптек товариства.

Зазначимо, що на демократичних принципах відповідно до чинного законодавства в районах області були створені самостійні, незалежні фармацевтичні товариства або аптеки приватизовані відповідно до існуючих вимог.

Безумовно, Володимир Васильович добре послужився фармації області. Він — провізор вищої категорії, йому присвоєно почесне звання заслуженого працівника охорони здоров’я, має урядову нагороду — орден «За заслуги» ІІІ ступеня і нагороджений почесним нагрудним знаком «За заслуги перед Збройними Силами України», він — голова фармацевтичної асоціації Рівненської обл.

Володимир Васильович захоплюється фольклором, створив домашній музей речей побуту предків та вишиванок, дослідив свій рід. Активно займається спортом, любить рибалку та полювання.

Бажаємо шановному Володимиру Васильовичу в день його народження здоров’я на благії і довгії літа.

            Працівники Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика:

професор В.В. Трохимчук, професор А.В. Кабачна,

професор С.Г. Убогов, кандидат фармацевтичних наук В.С. Гульпа,

В.О. Борищук та інші колеги і друзі

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті