Передбачені проєктом бюджету на 2022 р. видатки на медицину недостатні — Олена Кондратюк

02 Грудня 2021 11:13 Поділитися

29 листопада заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп звернула увагу на те, що Парламент досі не розглянув у другому читанні проєкт закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (реєстр. № 6000), хоча його прий­няття є одним з нагальних питань в останні сесійні тижні роботи Верховної Ради України в цьому році.

«Я здивована тим, що ми вчасно не розглядаємо головний фінансовий документ країни. Сьогодні це питання життя більшості громадян нашої країни та їх впевненості в завтрашньому дні на фоні енергетичної кризи, коронакризи та загрози масштабного вторгнення Росії», — підкреслила Олена Кондратюк.

На переконання віцеспікера, особливу увагу варто звернути на ті зобов’язання, які взяла на себе влада для отримання нещодавнього траншу від Міжнародного валютного фонду та продовження співпраці з фондом. А саме: затвердження Державного бюджету на 2022 рік з дефіцитом, шо не перевищує 3,5% від валового внутрішнього продукту, або близько 188 млрд грн.

Також, за її словами, запропоновані у проєкті Державного бюджету на 2022 р. видатки на медицину у розмірі 197 млрд грн є недостатніми.

«Недофінансування сягає 100 млрд грн, і це негативно позначиться на якості медичних послуг для населення. Ми з нетерпінням очікуємо на результати аудиту використання коштів коронавірусного фонду, які мають бути оприлюднені в рамках домовленостей з Міжнародним валютним фондом до кінця грудня 2021 р.», — підкреслила О. Кондратюк.

Нагадаємо, що наразі в проєкті бюджету на сферу охорони здоров’я передбачено виділити 191 млрд 244 млн 427 тис. грн, що на 35,8 млрд грн більше, ніж у 2021 р., але все одно недостатньо для покриття всіх потреб галузі.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті