З 6 грудня діятимуть нові правила карантину — МОЗ

03 Грудня 2021 6:12 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що 6 грудня набувають чинності нові правила карантину та з цієї ж дати «жовті» COVID-сертифікати діятимуть лише 30 днів.

«З 6 грудня, тобто з понеділка, в Україні почнуть діяти нові правила карантину, які Уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на «жовтому» рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 та має відповідний документ: «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку форми о63-О», — повідомила Марія Карчевич, заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку.

У повідомленні наголошується, що ця ж норма діятиме і для співробітників громадських закладів. Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас, як і раніше, для відвідування громадських закладів можна буде використовувати негативний тест, який чинний 72 год, або COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином, навіть на «жовтому» рівні епідеміологічної небезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи працівників, які не мають одного з перелічених документів.

Для роботи та відвідування громадських закладів на «червоному» рівні епідеміологічної небезпеки підійде лише документ про отримання повного курсу щеплень, негативний тест або сертифікат про одужання. МОЗ звертає увагу на те, що з понеділка також буде зменшено термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів: зі 120 днів, як це є зараз, до 30 днів.

«Ми спостерігаємо появу тенденції, коли люди, отримавши першу дозу, не звернулися вчасно за другою. Це означає, що людина не має ефективного захисту від хвороби та її наслідків. Тож, з 6 грудня усі ті громадяни, у яких від дня отримання першої дози вакцини сплине цей термін в 30 днів — використовувати «жовтий» COVID-сертифікат не зможуть. Він буде невалідним», — пояснила заступник міністра.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті