В Індонезії вакцину Sinovac починають застосовувати у дітей 6–11 років

13 Грудня 2021 12:58 Поділитися

14 грудня 2021 р. в Індонезії розпочнеться вакцинація від COVID-19 дітей віком 6–11 років. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (Badan Pengawas Obat dan Makanan) видало дозвіл на використання в надзвичайних ситуаціях (Emergency Use Authorization — EUA) вакцини від Sinovac у дітей віком 6–11 років. Індонезійська технічна консультативна група з імунізації (Indonesian Technical Advisory Group on Immunization — ITAGI) також випустила рекомендації щодо впровадження вакцинації проти COVID-19 для дітей віком 6—11 років.

Генеральний директор департаменту профілактики та контролю захворювань (Direktorat Jenderal Pencegahan dan Pengendalian Penyakit) міністерства охорони здоров’я Максі Рейн Рондонуву (Maxi Rein Rondonuwu) повідомив про плани поступового, за кілька місяців, охоплення цієї вікової групи, чисельність якої, згідно з переписом населення 2020 р., становить 5 млн людей. Першими щеплювати дітей розпочнуть території з охопленням вакцинацією понад 70%, у тому числі людей похилого віку — понад 60%. На сьогодні цим критеріям відповідають 8,8 млн людей із 106 територіальних одиниць.

Починаючи з наступного року, за словами М. Рондонуву, Sinovac будуть використовувати лише з педіатричною метою, тоді як інші вакцини отримають пріоритет для застосування в групах, відмінних від дітей віком 6–11 років.

Прийнявши цей захід, Індонезія стає однією з перших країн Південно-Східної Азії, що вакцинує дітей цієї вікової групи.

За матеріалами www.kemkes.go.id; pom.go.id; nasional.kontan.co.id

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті