В Індії у випробування в педіатрічній популяції вступає третя вакцина

15 Грудня 2021 1:43 Поділитися

Інститут сироваток Індії (Serum Institute of India — SII) 14 грудня отримав дозвіл на проведення клінічних випробувань ІІ та ІІІ фаз вакцини NVX-CoV2373/Covovax у дітей віком 7–11 років. Білкову рекомбінантну вакцину проти COVID-19, що містить ад’ювант Matrix-M, розробила американська біотехнологічна компанія Novavax. Цього тижня можливість включення її до переліку використовуваних у надзвичайній ситуації (emergency use listing — EUL) розгляне Всесвітня організація охорони здоров’я.

Covovax стане третьою вакциною, що отримала в Індії дозвіл на клінічні дослідження у дітей, і другою з індійських, яка одержала EUL. Серед цих вакцин ZyCoV-D — перша у світі плазмідна ДНК-вакцина від COVID-19, що отримала схвалення Управління з контролю за обігом лікарських засобів Індії (Drugs Controller General of India — DCGI) для екстреного використання у дітей 12–18 років в Індії. Інактивована вакцина Covaxin від компанії Bharat Biotech — друга, що вступила в дослідження в педіатричній популяції ІІ/ІІІ фаз (за участю майже 1000 дітей 2–18-річного віку). DCGI надало умовний дозвіл на застосування Covaxin у дітей цієї вікової групи, але для включення її до національної програми імунізації за цим показанням Центральна організація з контролю за стандартами для лікарських засобів (Central Drugs Standard Control Organisation — CDSCO) надіслала компанії запит на додаткові дані, повідомило видання «Тhe Нindu» 1 грудня.

Векторна Covishield (спільна розробка Інституту сироваток Індії та компанії AstraZeneca) та Covaxin — найбільш часто використовувані в Індії вакцини проти COVID-19. За словами експертів, які брали участь у клінічних випробуваннях, безпека та ефективність інактивованої вакцини в педіатричній віковій групі були майже такими ж, як і у дорослих, що становило 77,8%, згідно з даними ІІІ фази клінічних випробувань за участю дорослих.

За матеріалами www.hindustantimes.com; www.seruminstitute.com; www.financialexpress.com; www.who.int

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті