Стратегії розвитку сфери охорони здоров’я–2030: представники бізнесу надали свої пропозиції

16 Грудня 2021 12:09 Поділитися

МОЗ повідомляє про поточні результати підготовки проєкту Стратегії розвитку сфери охорони здоров’я–2030. Так, для доопрацювання комплексного документа Міністерство проводить публічні консультації з громадськістю за сприяння Національного демократичного інституту, Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ та Інституту «Республіка». У межах публічних консультацій організовуються зустрічі з усіма стейкхолдерами, долученими до сфери медицини: громадськими експертами, лікарями, пацієнтами, науковцями, представниками влади тощо.

15 грудня свої пропозиції та ідеї щодо підвищення якості сфери охорони здоров’я надали представники українського медичного бізнесу.

Роман Ланський, радник міністра охорони здоров’я з питань цифровізації, пояснив, що Стратегія вперше висвітлить конкретні цінності та візію замість констатації програмних документів: «Стратегія 2015–2020 рр. окреслила основні напрями реформи системи охорони здоров’я, оновлена Стратегія має працювати в тому ж векторі. Цей документ про рівний доступ до ліків, оновлену якість медичних послуг, захист медпрацівників. Ми вперше починаємо говорити про Стратегію як візійну річ, а не ухвалення умовних документів».

МОЗ виділило такі ключові пріоритети в цій 10-річній Стратегії:

  • врядування у сфері охорони здоров’я;
  • універсальне охоплення послугами охорони здоров’я;
  • громадське здоров’я, готовність та реагування на надзвичайні ситуації;
  • залученість людей та громад;
  • кадрові ресурси системи охорони здоров’я.

Під час експертного обговорення надійшли пропозиції щодо розширення пулу ключових пріоритетів Стратегії, оцінка залученості українського фармацевтичного бізнесу до системи Європейського союзу та чіткі межі фінансування сектору державою та бізнесом.

Представники бізнесу висловили свої сподівання, що Стратегія працюватиме не лише як програмний документ, але також використовуватиметься належним чином, з урахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін та зрозумілими ключовими показниками ефективності (Key Performance Indicators — KPI).

Підготовані під час публічних консультацій рекомендації будуть передані МОЗ для врахування в Стратегії та опубліковані в загальному звіті за підсумками зустрічей.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті