Розвиток українського експорту медичних виробів: Асоціація AMOMD® про колективну участь у MEDICA–2021

Асоціація «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD® (далі — Асоціація) — перше та єдине в Україні професійне соціально відповідальне об’єднання близько 80 національних виробників, імпортерів, дистриб’юторів та інших учасників ринку медичних виробів, у т.ч. й операторів дезінфекційних засобів, засобів індивідуального захисту та косметичної продукції, є розвиненою професійною організацією з міжнародним членством у Глобальному медико-технологічному альянсі (Global Medical Technology Alliance — GMTA).

Не зважаючи на тривалу пандемію COVID-19, яка змінила хід подій та звичний устрій, а також створила виклики для вітчизняних виробників й нарощування експортного потенціалу, цьогоріч Асоціація із членами-експонентами, компаніями НОРМА та ЕКВІТЕСТЛАБ, була представлена на колективному стенді на міжнародній медичній виставці MEDICA–2021, що відбулася 15–18 листопада 2021 р. у м. Дюссельдорф, Німеччина.

ТОВ «Еквітестлаб» — українська компанія, яка спеціалізується на розробці та виробництві медичних виробів для діагностики in vitro.

Компанія виготовляє набори під торговою маркою «EQUI», призначені для проведення діагностики та моніторингу під час лікування пацієнтів з різними інфекційними та паразитарними хворобами, а також алергією методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У рамках міжнародної виставки MEDICA–2021 було представлено лінійку ІФА-наборів для виявлення антитіл класу IgA, IgG, IgM до вірусу SARS-CoV-2. Найбільшу зацікавленість у відвідувачів стенда викликала патентна розробка компанії — ІФА-набір «EQUI SARS-CoV-2 Neutralization antibody», призначений для якісного виявлення сумарних нейтралізуючих антитіл до вірусу SARS-CoV-2 у сироватці чи плазмі крові людини методом ІФА. Ця тест-система дозволяє провести оцінку протективного імунітету у пацієнтів, що перехворіли на COVID-19 (наявність та тривалість збереження протективного імунітету), а також визначити імунний статус та ризик повторного зараження і необхідність вакцинації. ІФА-набори для діагностики COVID-19 мають сертифікат відповідності Директиві 98/79/ЕС та відповідне СЕ-маркування.

Компанія відмінно зарекомендувала себе на міжнародній арені та отримала велику кількість нових контактів, що вказує на значну зацікавленість у нашій продукції на європейському ринку та ринках країн — учасників виставки.

Участь у виставці дозволила оцінити високу конкурентоздатність продукції та необхідність розвивати міжнародну співпрацю, постійно вдосконалюючи якість продукції та підвищуючи рівень компанії.

Отриманий досвід, безперечно, дозволить більш впевнено представляти компанію в майбутніх міжнародних проєктах.

ТОВ «НОРМА» — українська компанія — виробник медичних виробів для діагностики in vitro, зокрема, візуальних сечових тест-смуг, індикаторів стерилізації, логера Термотестер, набору для визначення йоду в сечі Йодтест.

Компанія вже втретє бере участь у відомому міжнародному форумі-виставці разом з Асоціацією (Medica–2019 та ArabHealth–2020).

Своїми коментарями для цієї публікації поділились Ігор та Олег Кучери, які представляли Компанію «НОРМА» на цих подіях.

«Беззаперечно, пандемія позначилася на кількості учасників та відвідувачів, але, на наш погляд, контакти для подальшої співпраці цього разу якісніші з огляду на більшу кількість саме цільової аудиторії серед відвідувачів виставки.

Дуже цікавими для нас виявилися зустрічі з представниками Марокко, Єгипту, Судану, Лівану, Узбекистану, Кувейту, Катару, Ізраїлю, Узбекистану, Молдови, Вірменії, Грузії, Білорусі, Болгарії, Німеччини, США, Португалії, Іспанії. Зараз ведемо активне листування та сподіваємося на вихід на нові ринки.

Якщо говорити про роботу всього стенда, то вона виявилася дуже дружньою та злагодженою. Усі намагалися допомогти одне одному. Відчувалося, що за великим рахунком робимо роботу не тільки для своїх компаній, але й для престижу та іміджу всієї країни. І дуже приємно, що українського виробника було представлено на світовому форумі.

Особливо хочеться сказати про наших земляків, що завітали на цей форум. Їм було дуже приємно відвідати наш стенд, поспілкуватися та й просто радіти тому, що країна представлена на Medica–2021.

Окремо слід підкреслити необхідність більшої кооперації держави з експортно-орієнтованими компаніями — національними виробниками медичних виробів.

Так, поспілкувавшись із колегами на інших національних стендах, ми зрозуміли, що вони мають на цьому форумі колосальну фінансову та організаційну підтримку від урядів своїх країн.

У найближчому майбутньому все ж таки чекаємо та маємо надію, що і наші вітчизняні владні урядові структури підтримають нас у цьому, безумовно, важливому починанні, зокрема й фінансово».

Нагадаємо, що Асоціація AMOMD® з 2018 р. активно розвиває міжнародний напрямок своєї діяльності з просування експорту.

У грудні 2018 р. Асоціація AMOMD® взяла участь у 4-му Глобальному форумі з медичних виробів за організації ВООЗ та МОЗ Індії.

Асоціація вперше в Україні виступила організатором колективного національного стенда на міжнародній медичній виставці MEDICA–2019, що відбулася 18–21 листопада 2019 р. у м. Дюссельдорф, Німеччина.

У січні 2020 р. Асоціація вперше виступила організатором колективного стенда на міжнародній медичній виставці AbabHealth–2020, що відбулася 27–30 січня в м. Дубай, Об’єднані Арабські Емірати.

У листопаді 2020 р. Асоціація підписала Меморандум про співпрацю з ДУ «Офіс з просування експорту України» (нині — Офіс з розвит­ку підприємництва та експорту) стосовно експортних можливостей для операторів ринку, що є українськими виробниками. Предметом Меморандуму є співпраця сторін щодо підготовки та проведення заходів з метою сприяння відкриттю нових ринків збуту для вітчизняних товарів та послуг, якими оперують члени Асоціації.

У Асоціації функціонує Комітет з просування експорту.

AMOMD® також долучилася до опитування, яке проводило Міністерство економіки України для оновлення Експортної стратегії України.

Резюмуючи, слід зазначити, що Асоціація переконана в тому, що спільний стенд став ідеальним майданчиком для зустрічі з наявними партнерами та встановлення нових ділових відносин для наших експонентів — українських виробників медичних виробів.

Ми дякуємо всім відвідувачам за зацікавленість і з нетерпінням чекаємо на продовження надходження численних запитів і контрактів, яких вдалося досягти нашим експонентам у ході виставки.

Пресслужба Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» AMOMD®
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті