МОЗ зобов’язав працівників закладів охорони здоров’я щепитися проти COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про затвердження наказу, яким розширено перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Так, на період дії карантину обов’язковому щепленню також підлягають працівники:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

«Працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності, а також комунальних підприємств найбільше взаємодіють з великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик інфікування коронавірусом. Між тим, 9 із 10 госпіталізованих — невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Це рішення необхідне для захисту життя і здоров’я українців та їхніх близьких», — пояснив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Наказ набуде чинності через 1 міс з дня його опублікування.

Працівники вищезазначених закладів, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Щепитися від COVID-19 можна організовано або індивідуально у зручному пункті чи центрі вакцинації. Детальний перелік та контакти пунктів та центрів розміщено на list.covid19.gov.ua.

Важливо, що люди, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ України від 16.09.2011 р. № 595, не підлягатимуть обов’язковій вакцинації.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті