Ізраїль: четверта доза та дистанційне навчання за недостатнього охоплення вакцинацією

22 Грудня 2021 12:00 Поділитися

За словами представника прем’єр-міністра, Ізраїль стає першою країною у світі, яка використовуватиме четверту дозу вакцини COVID-19.

Прем’єр-міністр Нафталі Беннетт (Naftali Bennett) заявив 21 грудня, що всі ізраїльтяни віком понад 60 років і медичний персонал матимуть право на четверту дозу вакцини COVID-19, коли експертна група підтвердить це своїм рішенням. «Я віддав розпорядження негайно приготуватися до четвертої дози», — написав прем’єр у Twitter.

Четверту дозу можуть отримати люди з ослабленим імунітетом, старші за 60 років і медики принаймні через 4 міс після третьої, зазначено в заяві міністерства охорони здоров’я. Раніше Ізраїль оголосив, що додав Сполучені Штати, Канаду та кілька інших країн до свого червоного списку з приблизно 50 держав, з яких заборонено в’їзд, у спробі стримати «омікрон». Ці обмеження на подорожі залишаться чинними, як і для інших «червоних» країн, принаймні до 29 грудня.

Також 21 грудня кабінет міністрів оприлюднив оновлені правила, згідно з якими зелений паспорт (Green Pass) є обов’язковим для відвідування усіх місць скупчення людей, навчання у звичайному режимі дозволено лише у класах з рівнем охоплення вакцинацією 70% та більше (інші — онлайн; для 1–6 класів відтерміновано на 3 тиж), отримання першої дози дозволяє отримати Green Pass із терміном дії 1 міс, але не звільняє від карантину.

Громадяни Ізраїлю та мешканці країни, нещодавно включеної до червоного списку, повинні будуть залишатися у домашній ізоляції протягом тижня після повернення. За даними міністерства охорони здоров’я, станом на 21 грудня в Ізраїлі було зареєстровано 1148 підтверджених та «дуже ймовірних» випадків «омікрону», більше половини з яких – у вакцинованих. Понад 4,1 з 9,3 млн людей в Ізраїлі отримали 3 дози вакцини від COVID-19. Нині вакцинація проводиться дітям віком 5–11 років.

За матеріалами www.jpost.com; www.gov.il; www.timesofisrael.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті