Обов’язкова вакцинація у Еквадорі та деяких інших країнах

24 Грудня 2021 2:51 Поділитися

Щоб подолати пандемію COVID-19, Еквадор зробив загальну вакцинацію обов’язковою для всіх осіб віком від 12 років. Наразі триває вакцинація, зокрема, дітей віком від 5 років. Про новий захід оголосило 23 грудня міністерство охорони здоров’я (Ministerio de Salud Pública — MSP), яке водночас підкреслило конституційність обов’язкової вакцинації. Виняток слід робити лише для людей, у яких є доведені медичні протипоказання до проведення щеплень. MSP не буде застосовувати санкції до нещеплених, йдеться у повідомленні. Обов’язковість надання підтвердження статусу вакцинації у кіно, музеях та інших місцях, відвідування яких не є життєво необхідним, MSP доводить з посиланням на рішення Ради з надзвичайних ситуацій (Comité de Operaciones de Emergencia). Обов’язок з виконання рішення покладено на місцеву владу. Санкції будуть застосовувати тільки до суб’єктів господарювання, що не дотримуються вимог. Застосування цих заходів буде здійснено протягом 30 днів — з 23 грудня 2021 р. до 23 січня 2022 р.

Вакцинацію 70% населення двома дозами в Еквадорі досягнуто на початку вересня 2021 р. Станом на 22 грудня повністю вакцинованими є 77,5%, а однією дозою — 85% 12,5-мільйонного населення країни. Бустерних доз введено майже 1 млн.

Навіть обов’язкова вакцинація для всього дорослого населення країни — рідкість у світі. Її запроваджено, зокрема, у Таджикистані (з 3 липня 2021 р.) та у Туркменістані,  (7 липня 2021 р.), за виключенням осіб із медичними протипоказаннями. У Європі Австрія оголосила про загальну обов’язкову вакцинацію з лютого наступного року. Також у країні продовжують застосовувати загальну заборону залишати житло людям без чинного сертифікату 2-G (підтвердження вакцинації не більше ніж 270 днів тому або одужання). Для дітей віком 12 років та до закінчення навчання у школі еквівалентом сертифікату 2-G вважається «Паспорт Ніндзя» (Ninja-Pass) (докази двох тестів полімеразної ланцюгової реакції та одного тесту на антиген за п’ятиденний період, що виконують за місцем навчання).

 За матеріалами www.salud.gob.ec; www.elcomercio.com; khovar.tj;
metbugat.gov.tm; www.sozialministerium.at; www.oesterreich.gv.at

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*