Скорочення терміну дії сертифікатів про вакцинацію в Італії

24 Грудня 2021 5:28 Поділитися

Уряд Італії посилив правила для населення через збільшення кількості випадків COVID-19. З 1 лютого 2022 р. сертифікат про вакцинацію буде дійсний лише 6 міс замість попередніх 9 міс, заявив міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца (Roberto Speranza) 24 грудня в Римі після засідання Ради міністрів. Цей документ є важливим для отримання доступу до транспорту чи роботи. Бустерна вакцинація також може бути зроблена через 4 міс замість 5, як було раніше.

За словами Р. Сперанца, люди по всій країні повинні носити маски на вулиці. Крім того, маска FFP-2 є обов’язковою в громадському транспорті, а також у кінотеатрах, театрах та на футбольних стадіонах. Там також заборонено вживати напої та їжу. Італія вводить правило 2G в музеях і на виставках. Доступ мають лише ті, хто був вакцинований або одужав. Вечірки на свіжому повітрі також заборонені до 31 січня 2022 р. Дискотеки, які раніше почали відкриватися, в Італії знову доведеться закрити.

Положення про доступ до будинків престарілих та інвалідів також є новим. Для цього люди повинні мати доказ бустерної вакцинації або негативний тест на додаток до подвійної вакцинації або підтвердження одужання. Ситуація з коронавірусом у країні останнім часом значно погіршилася. 23 грудня влада зафіксувала пік нових випадків зараження за добу. Захворюваність за 7 днів становила в середньому 352 випадки на 100 000 осіб по всій країні.

За матеріалами www.corriere.it

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті