Держлікслужба Кіровоградської обл. нагадує про необхідність подання інформації про утилізацію ліків

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Кіровоградській обл. з метою недопущення обігу фальсифікованих, не­якісних, незареєстрованих лікарських засобів та ліків, термін придатності яких минув, нагадує, що з 19.06.2015 р. діють Правила утилізації та знищення лікарських засобів, що затверджені наказом МОЗ України від 24.04.2015 р. № 242.

Правилами передбачено, що до лікарських засобів, які не підлягають подальшому використанню, належать:

  • неякісні лікарські засоби, включаючи ті, термін придатності яких минув;
  • незареєстровані ліки, крім випадків, передбачених чинним законодавством України;
  • фальсифіковані препарати.

Такі лікарські засоби набувають статусу «відходів» та передаються для утилізації або знешкодження суб’єктам господарювання, які мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами безпосередньо або через постачальників, якщо таке передбачено відповідними договірними умовами.

У свою чергу, суб’єкти господарювання, які мають такі лікарські засоби, подають органам державного контролю за місцем провадження діяльності інформацію про передачу таких ліків на утилізацію або знешкодження. Ця інформація подається в паперовому та електронному вигляді за формою, наведеною в додатку 2 до цих Правил.

У зв’язку з цим у відомстві звертають увагу на необхідність надання вищевказаної інформації до територіального органу Держлікслужби, а також обов’язкового подання докладних пояснень щодо причин та джерел утворення відходів лікарських засобів.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті