Рання терапія пацієнтів з хворобою Паркінсона: клінічне дослідження вказує на ефективну комбінацію

30 Грудня 2021 1:35 Поділитися

«Pharma Two B», приватна компанія, що розробляє інноваційні лікарські засоби на основі зміни рецептури та комбінацій раніше схвалених препаратів у сфері неврології, оголосила, що її подвійне сліпе активно-контрольоване дослідження продукту P2B001 III фази, призначеного для ранньої терапії при хворобі Паркінсона, досягло своїх основних та ключових вторинних кінцевих точок.

Продукт P2B001 являє собою нову комбінацію фіксованих доз препаратів з пролонгованим вивільненням — праміпексолу (0,6 мг) та розагіліну (0,75 мг). Однак обидва компоненти включені в нижчих дозах, ніж відповідні продукти, представлені на ринку.

Результати дослідження III фази продукту P2B00 показали, що він перевершує його окремі компоненти у якості лікування першої лінії на ранніх стадіях хвороби Паркінсона. Згідно із заявою виробника препарату учасники дослідження також повідомили про меншу денну сонливість при застосуванні P2B001.

«Дані випробування підтверджують нашу думку про те, що P2B001 може забезпечити клінічну користь, порівнянну з вищими дозами комерційно доступних агоністів дофаміну, при одночасному пом’якшенні побічних ефектів, зазвичай пов’язаних із цим класом лікарських засобів, таких як сонливість, ортостатична гіпотензія та галюцинації. Це важливо для пацієнтів із хворобою Паркінсона будь-якого віку і критично важливо для людей похилого віку, які зазвичай не переносять побічні ефекти агоністів дофаміну», — йдеться у заяві головного виконавчого директора «Pharma Two B» Шейли Орен (Sheila Oren).

«Початок лікування пацієнтів із хворобою Паркінсона є сферою незадоволених потреб через побічні ефекти, пов’язані з поточними методами лікування. Ґрунтуючись на даних цього добре спланованого, строгого, активно контрольованого дослідження, продукт P2B001 може стати провідним варіантом лікування пацієнтів з хворобою Паркінсона, особливо як терапія першої лінії для хворих різного віку на ранніх стадіях», — зазначив Уоррен Оланов (Warren Olanow), доктор медицини, почесний професор неврології та нейробіології у Медичній школі Ікана на горі Сінай (Icahn School of Medicine at Mount Sinai), США.

Компанія «Pharma Two B» планує подати нову заявку на лікарський засіб у 2022 р.

За матеріалами www.globenewswire.com; www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті