Дію пілотного проєкту з трансплантації продовжено ще на рік

30 Грудня 2021 12:22 Поділитися

МОЗ повідомляє, що 29 грудня Уряд прийняв постанову, якою продовжено на 2022 р. реалізацію пілотного проєкту з трансплантації анатомічних матеріалів людини, аби й надалі стимулювати розвиток трансплантації як одного з пріоритетних напрямків охорони здоров’я.

Зазначається, що за результатами реалізації проєкту в Україні в 2021 р. зроблено понад 300 трансплантацій, що вдвічі більше, ніж у 2020 р. і майже вчетверо більше, ніж у 2019 р.

Наразі діють 26 центрів трансплантації, витрати на операції яких повністю покриваються за рахунок коштів державного бюджету.

Продовження реалізації проєкту та налагоджений на сьогодні механізм фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів дозволить МОЗ й у наступному році оплачувати центрам трансплантації проведені операції за прямими договорами та за гідними тарифами.

Завдяки цьому зменшиться необхідність у направленні українців на лікування за кордон, збільшиться кількість трансплантацій в країні і, відповідно, покращиться доступ українців до цих операцій.

У бюджеті на наступний рік на трансплантацію закладено 939,5 млн грн.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті