ВООЗ не заперечує скорочення карантину

30 Грудня 2021 4:31 Поділитися

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) з розумінням ставиться до скорочення карантину в деяких країнах. Зменшення тривалості ізоляції хворих на COVID-19 є «компромісом» між контролем за процесом зараження та економічними міркуваннями, заявив радник ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан (Michael Ryan) 29 грудня в Женеві.

«Якщо скоротити час карантину, буде невелика кількість випадків, коли люди будуть хворіти і, можливо, передавати вірус, тому що вони були звільнені від карантину раніше», — зазначив М. Райан. Однак це буде лише «відносно невелика кількість», підкреслив він. Отже, скорочення є компромісом між наукою та спробою завдати якомога меншої шкоди економіці та суспільству. «Уряди намагаються знайти цей баланс».

Наразі деякі країни скоротили термін ізоляції для тих, у кого було отримано позитивний тест на коронавірус. 29 грудня уряд Іспанії оголосив, що скорочує карантин для інфікованих людей з 10 до 7 днів. В Італії вирішили скасувати десятиденний карантин для контактних осіб, що щеплені або нещодавно одужали. Люди, які не були вакциновані, повинні продовжувати дотримуватися карантину протягом 10 днів. У США скоротили тривалість карантину для інфікованих, у яких не відмічають симптомів, з 10 до 5 днів.

За чинними нормами в Україні контактні особи, незалежно від того, є в них симптоми чи немає, мають пройти тестування на 5–7-й день після контакту та перебувати на самоізоляції. Припинити самоізоляцію можна після отримання негативного результату тесту. Контактні особи, які отримали повний курс вакцинації, а також ті, хто перехворів на COVID-19 протягом останніх 6 міс (з документальним підтвердженням), за відсутності симптомів не мають самоізолюватися.

За матеріалами www.faz.net; moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті