МОЗ проводитиме навчання щодо поводження з киснем у медичних закладах — Олександр Комаріда

04 Січня 2022 11:29 Поділитися

МОЗ України спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) ініціюють навчання та консультаційну підтримку закладів охорони здоров’я щодо роботи з киснем. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда під час поїздки до Центральної районної лікарні міста Косів на Івано-Франківщині, де нещодавно сталася пожежа в палаті з хворими на COVID-19.

«Трагедія на Івано-Франківщині стала для всіх дуже дорогим уроком. Тепер ми мусимо бути впевнені, що такого не повториться, тому закликаю всіх медичних працівників долучатися до заходів, які проводитиме МОЗ та ДСНС, і постійно пам’ятати про правила протипожежної безпеки. Ми не можемо наражати на небезпеку людей, які приходять до нас за допомогою та лікуванням», — наголосив О. Комаріда.

Перший заступник міністра подякував керівництву області, колегам з Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області та медикам центральної районної лікарні м. Косів за оперативне реагування та роботу під час трагедії.

Нині лікарня м. Косів працює у звичному режимі, окрім реанімаційного відділення, що постраждало внаслідок пожежі. Усіх, хто потребує медичної допомоги у м. Косів, також приймають медичні заклади Коломиї та Верховини.

Також О. Комаріда зустрівся із сім’ями загиблих під час пожежі. За словами заступника міністра, Уряд готовий допомогти подолати наслідки надзвичайної ситуації: «Від імені Уряду приношу співчуття близьким людям загиблих та запевняю в готовності допомогти фінансово і надати психологічну підтримку».

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті