У Польщі МОЗ пропонує відмовити лікарю в праві забороняти генеричну заміну

05 Січня 2022 5:25 Поділитися

Польське міністерство охорони здоров’я підготувало пакет змін у рамках поправки до Закону про послуги охорони здоров’я, що фінансуються за громадський рахунок (ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych) та деяких інших. Так, запропоновано змінити формулювання ст. 96 закону про лікарські засоби (Prawo farmaceutyczne).

Відповідно до внесених змін лікар не зможе залишити на рецепті позначку «не замінювати». З усіх можливих розпоряджень залишається лише вказівка ​​«терміново»: «На додаток до даних про виписані ліки, продукти для певного харчового використання або медичні вироби в рецепті може бути додатково вказано терміново здійснити відпуск із додаванням позначки «cito» або її еквівалента».

Таким чином, розпорядження лікаря відпустити пацієнтові лише конкретний лікарський засіб шляхом розміщення позначки «не замінювати» (nie zamieniać) або «NZ» поруч з найменуванням препарату, на яке поширюється це застереження, більше недоречне, оскільки згадку про таку можливість пропонують вилучити із закону.

За матеріалами www.rynekzdrowia.pl; archiwum.bip.kprm.gov.pl

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті