Розвиток електронної системи охорони здоров’я — один з пріоритетів МОЗ — Віктор Ляшко

11 Січня 2022 11:30 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що відомство разом з ДП «Електронне здоров’я» у 2021 р. реалізувало низку цифрових проєктів. Про це говорили під час зустрічі команди eZdorovya з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та профільним заступником Марією Карчевич.

«Електронна система охорони здоров’я (ЕСОЗ), її розвиток та стабільна робота — один з головних пріоритетів Міністерства. Завдяки роботі системи у 2021 р. маємо низку успішних проєктів. Серед них: запуск COVID-сертифікатів, е-лікарняні та можливість отримати інсуліни за програмою реімбурсації, пред’явивши лише електронний рецепт на ліки», — зазначив В. Ляшко.

Окрім того, в повідомленні зазначається, що ДП «Електронне здоров’я» забезпечило технічну підготовку для низки пацієнтських проєктів, які були запущені в системі охорони здоров’я минулоріч. Зокрема, мова йде про медичні висновки про тимчасову непрацездатність, модуль чутливих даних, електрон­ний план лікування, електрон­ний рецепт на інсуліни та препарати для хворих з розладами психіки та поведінки, епілепсією.

«У 2022 р. перед нами стоїть багато завдань та викликів, але головне з них, яке ми визначили, — забезпечення стабільної роботи ЕСОЗ при постійному збільшенні навантаження. Зокрема, це і реалізація проєктів технічного боргу, моніторинг працездатності центральної бази даних та медичних інформаційних систем, підвищення якості даних, кібербезпека та захист інформації тощо», — заявила М. Карчевич.

Також у МОЗ зазначають, що серед планів ДП «Електронне здоров’я» на 2022 р., зокрема, продовження роботи з оновлення реєстрів. Наразі йдеться про модернізацію державних реєстрів лікарських засобів, медичних виробів, створення реєстрів харчових добавок та косметичних засобів. Окрім того, перед підприємством стоїть завдання створити концепцію та технічні вимоги щодо розбудови телемедичної платформи, аби пацієнти, які проживають у сільській та районній місцевості, могли отримувати медичні послуги віддалено в будь-якому куточку, за допомогою онлайн-сервісів.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото із facebook.com/ezdorovya
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті