«Moderna» про роботу з R&D

12 Січня 2022 12:37 Поділитися

«Moderna, Inc.», біотехнологічна компанія, яка розробляє лікарські засоби та вакцини на основі інформаційної РНК (мРНК), оголосила 10 січня про прогрес власних розробок. Moderna продовжує розвивати 40 програм R&D, у тому числі 23 — клінічних, включаючи вакцини проти інфекційних захворювань та лікарські засоби на основі мРНК, що спрямовані на 7 різних цілей. Moderna та співавтори опублікували близько 100 рецензованих робіт за цими матеріалами.

Коментуючи теперішні та майбутні доробки «Moderna», Стефан Бансель (Stéphane Bancel), її головний виконавчий директор, відзначив доставку 807 млн доз вакцини проти COVID-19 — першого комерціалізованого продукту компанії. При цьому четверта частина доз доправлена до країн з низьким і середнім рівнем доходу.

«Ми продовжуватимемо вдосконалювати мРНК-вакцини, які можуть чинити глибокий вплив на здоров’я та якість життя, включаючи вакцини проти респіраторних вірусів, з метою виведення на ринок щорічної респіраторної бустерної вакцини. Паралельно ми просуваємося із першою у своєму класі вакциною проти латентних вірусів, які залишаються в організмі на все життя і можуть викликати серйозні захворювання, і ми також працюємо над виведенням на ринок лікарських засобів на основі мРНК, щоб допомогти впоратися з різними проблемами. Ми сподіваємося на подальше використання наших технологій мРНК та її доставки з метою редагування генів та інших способів впливу на здоров’я людини».

«Moderna», яку раніше критикували за непублічність, на своєму сайті дала повний зріз досягнень у R&D.

1. Вакцини проти COVID-19:

а) бустерна доза вакцини mRNA-1273 у дозі 50 мкг підвищила рівень нейтралізуючих антитіл проти «омікрону» приблизно у 37 разів порівняно з «добустерними» рівнями, а mRNA-1273 у дозі 100 мкг — приблизно у 83 рази;

б) бустерна, спрямована на «омікрон» вакцина — mRNA-1273.529.

2. Вакцини для профілактики респіраторних інфекцій:

а) проти сезонного грипу (mRNA-1010) — триває підготовка до III фази дослідження.

3. Вакцини проти латентних вірусів:

а) введено перші дози вакцини від цитомегаловірусу (mRNA-1647) у дослідженні III фази;

б) введено перші дози вакцини mRNA-1189 для профілактики інфекції вірусом Епштейна — Барр. Так, у той час як у ранньому дитинстві ця інфекція має переважно безсимптомний перебіг, у підлітковому віці вона може призвести до розвитку інфекційного мононуклеозу (ІМ). Вірус залишається в організмі на все життя і може призвести до хронічних захворювань.

4. Лікарські засоби:

а) первинної кінцевої точки (безпека та переносимість) у дослідженні II фази (EPICCURE) досяг препарат на основі мРНК, що кодує фактор росту ендотелію судин-A (VEGF-A) — AZD8601, у пацієнтів, яким проводили аортокоронарне шунтування;

б) отримано перші дані дослідження I фази OX40L/IL-23/IL-36γ (Triplet) у пацієнтів із солідними пухлинами та лімфомою з доказами протипухлинної активності при інтрапухлинному введенні  mRNA-2752 у поєднанні з дурвалумабом від компанії AstraZeneca.

Також Moderna має підприємство з виробництва препаратів на основі мРНК в Африці (mRNA Facility in Africa): частково для забезпечення майбутнього доступу до вакцин мРНК під час майбутніх пандемій; компанія знаходиться на завершальній стадії вибору країни за сприяння з боку уряду Сполучених Штатів. Крім того, Moderna інвестує у виробничі потужності в Австралії, новий науковий центр, академію штучного інтелекту, співробітництво з рядом наукових установ та благодійний фонд.

За матеріалами investors.modernatx.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*