Навесні «Moderna» надасть дані для схвалення своєї вакцини у дітей віком 2–5 років

13 Січня 2022 10:42 Поділитися

«Moderna» оголосила 12 січня про намір у березні подати дані про ефективність своєї вакцини проти COVID-19 у дітей віком 2–5 років. На початку грудня компанія також вирішила оцінити потенціал імуногенності нижчих доз у дітей віком 6–11 років та підлітків віком 12–17 років у своїх поточних клінічних випробуваннях. «Moderna» також оцінює бустерну дозу у підлітків віком 12–17 років.

Інші виробники мРНК-вакцини, «BioNTech» та «Pfizer», оголосили в середині грудня про плани подати заявку на екстрений дозвіл для вікової групи від 6 міс до 5 років у першій половині 2022 р. Багато експертів чекають екстреного схвалення вакцини для немовлят віком 2 років і старше протягом І півріччя.

Вакцина BioNTech/Pfizer вже схвалена Управлінням з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) для дітей віком від 5 років і старше, тоді як вакцини від «Moderna» та «Johnson & Johnson» поки що схвалені тільки для дорослих. «Moderna» вже подала заявку на схвалення своєї вакцини для вікової групи 12–18 років у США. FDA запросило у виробника додаткові дані в жовтні минулого року і ще не ухвалило рішення щодо заявки.

За матеріалами investors.modernatx.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті