Визначено перелік медичних закладів, які надаватимуть допомогу пацієнтам із COVID-19

13 Січня 2022 3:08 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) розпочинає контрактування закладів за Програмою медичних гарантій, які лікуватимуть пацієнтів із коронавірусною хворобою. Мова йде про укладання договорів за новим пакетом «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях». Про це інформується на сайті Міністерства охорони здоров’я.

У повідомленні вказується, що отримати контракт за цим пакетом можуть лікарні, які попередньо були визначені обласними державними адміністраціями в розрахунку один заклад на 200 тис. населення.

Програма медичних гарантій передбачає, що кожен такий заклад щомісяця отримуватиме оплату за глобальною ставкою в розмірі 1 053 510 грн. Загалом у 2022 р. на даний пакет медичних послуг передбачено 2,5 млрд грн.

Також МОЗ нагадує, що у 2022 р. НСЗУ оплачуватиме медичним закладам лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою за двома пакетами:

  • готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях;
  • стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19.

Список

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті