Понад 4,5 млн українців оформили електронні лікарняні — МОЗ

17 Січня 2022 3:06 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що від початку реформи електронних листків непрацездатності українці понад 4,5 млн разів скористалися новою послугою. Водночас МОЗ зазначає, що в електронній системі охорони здоров’я було створено понад 6 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на підставі яких для працевлаштованих українців формуються е-лікарняні.

«Зауважимо, що реформа значно спростила процес оформлення лікарняних. Більше не потрібно збирати підписи і печатки на бланку, передавати документ роботодавцю, а інколи — знову іти до лікарні за заміною документа, якщо при оформленні лікарняного була допущена помилка.

Тепер неточності при створенні лікарняних трапляються рідше, адже лікар самостійно не вносить інформацію про пацієнта. Усі необхідні дані підтягуються автоматично. Водночас у випадку, якщо при укладанні декларації із сімейним лікарем було допущено помилку в прізвищі, імені, по батькові (ПІБ), яка продублювалася в лікарняному (наприклад пропущено букву), Фонд соціального страхування України прийме такий е-лікарняний на оплату без необхідності здійснювати заміну, аби незначні помилки не спричиняли уповільнення виплат допомоги», — наголошує МОЗ України.

Також у повідомленні вказується, що дізнатися, коли оплатять е-лікарняний, можна онлайн: інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог щоденно оновлюється. Дата фінансування прямо залежить від дати, коли роботодавцем було подано заяву-розрахунок за відповідним е-лікарняним.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті