Міста долають діабет: у Київському метрополітені стартувала інформаційна кампанія, яка вчить профілактиці цукрового діабету

24 Січня 2022 3:11 Поділитися
У січні у Київському метрополітені стартувала інформаційна рекламна кампанія в рамках міжнародної програми «Міста долають діабет». Її мета – привернути увагу до проблеми цукрового діабету, а також розповісти про профілактику та важливість вчасної діагностики цього захворювання.

Упродовж усього місяця на червоній лінії метро курсуватиме особливий потяг, у якому пасажири зможуть більше дізнатися про ризики цукрового діабету. Вагони потягу поділені на 2 види: зі здоровими звичками, які попереджають розвиток цукрового діабету, та вагони нездорових звичок, які, навпаки, можуть призвести до розвитку захворювання.

Пасажир, увійшовши всередину вагона, зможе побачити та зрозуміти, від яких звичок йому слід відмовитися для покращення здоров’я, і навпаки — які нові правила варто запровадити у своє життя. Наприклад, правильно харчуватися, займатися фізичними вправами та регулярно перевіряти рівень глюкози в крові — дії, які значно знижують ризик захворіти на цукровий діабет II типу.

Пасажири інших ліній метро матимуть можливість ознайомитися з цими правилами на інформаційних постерах на станціях метрополітену та у вагонах.

У близько 1,2 млн українців діагностовано цукровий діабет, однак вдвічі більше людей ще не знають про своє захворювання. У світі кількість пацієнтів із цією патологією постійно зростає. Дві третини людей з цукровим діабетом живуть у містах.

Ганна Старостенко, заступник голови Київської міської державної адміністрації, зазначила:

«Ми раді, що в цій кампанії тема профілактики та лікування цукрового діабету орієнтована на найширшу аудиторію. Київський метрополітен щодня перевозить сотні тисяч людей, тож якнайбільше киян зможуть звірити свої звички харчування, фізичної активності, способу життя та зрозуміти, якими можуть бути наслідки такої поведінки. Віримо, що люди, які побачать інформаційну кампанію «Міста долають діабет», зможуть оздоровити свої звички, щоб жити довгим та повноцінним життям. Адже будь-яке захворювання краще попередити чи лікувати на ранніх стадіях, ніж боротися з його ускладненнями все життя».

Про програму «Міста долають діабет»

«Міста долають діабет» — програма державно-приватного партнерства, яка має на меті зупинити поширення цукрового діабету.

Інформаційна кампанія у громадському транспорті — один з напрямків роботи програми «Міста долають діабет», що стартувала у Києві в листопаді 2021 р. Упродовж грудня тривав інформаційний онлайн-марафон «Міста долають діабет», у ході якого лікарі та експерти щотижня розповідали про цукровий діабет, його лікування, правильне харчування, психічне здоров’я та інші пов’язані теми.

Уже в 2022 р. у рамках програми у Києві також з’явиться мобільна станція здоров’я, де безкоштовно перевірятимуть рівень глюкози у крові в усіх охочих. Серед цілей програми також є побудова партнерських відносин з пацієнтськими організаціями, спільнотами лікарів та освітян, а також інтеграція охорони здоров’я в усі політики міста для комплексного вирішення проблем, пов’язаних із поширенням цукрового діабету та ожиріння в Києві.

За даними пресрелізу OneHealth

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті