В рамках програми «єПідтримка» українці придбали ліків на суму понад 6 млн грн

Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, під час засідання Уряду 26 січня нагадав, що наразі в «червоній» зоні епідемічної небезпеки знаходяться 2 регіони країни, а саме Івано-Франківська та Рівненська області. Вони також і серед регіонів з найнижчим рівнем вакцинації від COVID-19. «Щеплення від коронавірусу в рази знижує ризик потрапити в лікарню під кисень, а тому вкотре закликаю всіх вакцинуватися, щоб захистити своє здоров’я», — наголосив глава Уряду.

Окрім того, він поінформував, що наразі заповненість ліжок, виділених для пацієнтів з COVID-19 у медичних закладах, становить менш ніж 30%. Майже 100% ліжко-місць мають кисневу підтримку. Закуплено приблизно 15 тис. кисневих концентраторів, а інфраструктура лікарень максимально готова до нової хвилі захворюваності.

Також Д. Шмигаль нагадав, що близько місяця минуло зі старту програми Президента «єПідтримка». Наразі понад 7,5 млн українців подали заявки на отримання відповідних виплат, та 1,7 млрд грн вже витрачено. У зв’язку з цим Кабінет Міністрів має плани на розширення програми.

«З 24 січня Уряд розширив ініціативу на громадян віком від 60 років. Лише за 2 дні українці купили ліків за кошти програми «єПідтримка» на понад 6,5 млн грн», — зазначив Д. Шмигаль.

Надалі в планах розширити програму на підлітків, а також додати до напрямків можливих витрат освітні послуги. Також за ініціативою Президента України Володимира Зеленського є намір щодо розширення програми й на оплату комунальних послуг.

За матеріалами moz.gov.ua,

фото з урядового порталу

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті