«Омікрон» крокує світом: глобальні тенденції від KSE

28 Січня 2022 10:25 Поділитися
Усі континенти демонструють нові рівні захворюваності на COVID-19 — у світі та Європі продовжується безпрецедентне поширення хвороби з 3,3 млн та 1,4 млн нових виявлених випадків у середньому за добу відповідно.

Про це розповів керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (Kyiv School of Economics — KSE) Юрій Ганиченко на щотижневому онлайн-брифінгу (25 січня 2022 р.) на тему «Аналіз поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання COVID-19».

За словами спікера, у Океанії після досягнення історичних максимумів розпочалося зниження рівня захворюваності. Тим часом у Європі після короткочасної стабілізації продовжилося зростання.

Штам «омікрон» є домінантним варіантом вірусу серед континентів, де спостерігається спалах. За останній тиждень кількість виявлених випадків захворювання в Європі збільшилася на +20%, щотижня вона демонструє нові рекорди захворюваності.

Франція, Португалія та Бельгія — нова трійка лідерів за рівнем захворюваності серед великих країн Європи (населення більше 10 млн осіб). Усі великі країни Європи продовжують демонструвати зростання кількості хворих, включно з Україною. Лише у двох країнах спостерігається тимчасова стабілізація — Велика Британія та Греція.

Римма Москаленко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті