Moderna розпочала дослідження вакцини проти «омікрону»

31 Січня 2022 10:00 Поділитися

Moderna, Inc. 26 січня оголосила про введення першому учаснику дослідження II фази специфічної для «омікрону» бустерної вакцини-кандидата (mRNA-1273.529). Напередодні Pfizer Inc. та BioNTech SE оголосили про початок клінічного дослідження для оцінки безпеки, переносимості та імуногенності вакцини на основі варіанту «омікрон» у здорових дорослих віком 18–55 років.

Крім того, Moderna повідомила про публікацію в «The New England Journal of Medicine» результатів дослідження щодо рівня нейтралізуючих антитіл проти цього варіанту, який визначено через 6 міс після введення бустерної дози. Хоча нейтралізація щодо «омікрону» ослабла в 6,3 раза порівняно з піковими титрами на 29-й день після бустеру, достатні рівні залишалися в усіх учасників. Нейтралізуючі титри проти «омікрону» знижувалися швидше, ніж проти вихідного штаму вірусу (D614G). За той же період часу останні знизилися у 2,3 раза.

ІІ фаза дослідження mRNA-1273.529

Продовження попереднього дослідження дозволять оцінити імуногенність, безпеку та реактогенність одноразової бустерної дози вакцини у дорослих віком 18 років і старше. Moderna очікує залучити близько 300 учасників до кожної когорти цього дослідження, яке буде проводитися на 24 базах у США.

Дані щодо стійкості імунітету після бустерів

Раніше Moderna оголосила попередні дані дослідження нейтралізуючих антитіл проти варіанту «омікрон» після введення вакцини при рівнях бустерних доз 50 мкг і 100 мкг. Введення доз 50 мкг, що наразі застосовують у вигляді бустерних, підвищило рівень нейтралізуючих антитіл проти «омікрону» приблизно у 37 разів порівняно з рівнями до введення, а 100 мкг — приблизно у 83 рази.

Через 7 міс після другої дози достатні для нейтралізації «омікрону» рівні було виявлено ​​лише у 55% ​​учасників. Бустерна доза mRNA-1273 50 мкг підвищувала титри щодо «омікрону» у 20 разів порівняно з показником після другої дози. Через 6 міс після третьої бустерної дози нейтралізація «омікрону» ослабла у 6,3 раза від пікових титрів на 29-й день після введення бустерів, але залишалася в усіх учасників. Нейтралізуючі титри проти «омікрону» після бустера знижувалися швидше, ніж до вірусу дикого типу (D614G), що знизилися у 2,3 раза за той же період часу.

За матеріалами investors.modernatx.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті