У ЄС набув чинності Регламент про ліки для ветеринарії

31 Січня 2022 12:30 Поділитися

28 січня у всіх державах — членах Європейського Союзу почав діяти Регламент (ЄС) 2019/6 (REGULATION (EU) 2019/6) Європейського парламенту та Ради про ветеринарні лікарські засоби. Його застосування спрямоване на покращення доступності ветеринарних препаратів, підвищення конкурентоспроможності та поширення інновацій у цьому секторі, а також на зниження адміністративного навантаження.

Одним з важливих нововведень є база даних з ветеринарних препаратів (www.medicinesinfo.eu/en). Вона містить інформацію про дозволи на маркетинг, видані в країнах ЄС, та призначена для використання всіма заінтересованими особами. Зокрема, вона допомагає власникам тварин та ветеринарам знаходити необхідну їм інформацію, а фармацевтичні компанії можуть використовувати її для оновлення даних про свої ліки. Так, у базі можливий пошук за назвою препарату, діючої речовини, коду АТС-класифікації, виду тварин. Додаткові параметри включають: країну, спосіб застосування, маркетинговий статус, дату схвалення.

Новий регламент також передбачає загальний логотип для інтернет-аптек, які відпускають ветеринарні препарати (ще не затверджено).

Гармонізації українського законодавства з європейським буде досягнуто 21 березня 2023 р., з набуттям чинності закону (1206-IX) «Про ветеринарну медицину».

За матеріалами eur-lex.europa.eu

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті