У Польщі знижено ставку ПДВ на більшість харчових продуктів. Фармацевтів це також стосується

01 Лютого 2022 12:37 Поділитися

З 1 лютого 2022 р. податок на додану вартість (ПДВ) на окремі продукти, що реалізують оптові та роздрібні оператори фармацевтичного ринку, тимчасово становитиме 0%. Такі заходи передбачено парламентською ініціативою «Антиінфляційний щит 2.0», прийнятою Сеймом 13 січня 2022 р.

Тимчасове зниження ПДВ, що діятиме з 1 лютого до кінця липня 2022 р., тобто 6 міс, поширюється на електроенергію (з 23 до 5%), природний газ (23 до 8%) та теплову опалювальну енергію (з 23 до 8%). Крім того, знижуються ставки акцизу на моторне паливо та електроенергію, при цьому щодо останньої для домогосподарств запроваджується повне звільнення.

Майже до всіх продуктів харчування, які сьогодні обліковуються за ставкою 5%, буде застосовуватися нульовий рівень ПДВ. Це стосується також добрив та інших вибраних засобів, що використовуються в сільськогосподарському виробництві. «Завдяки цьому всі ці товари подешевшають, — зазначено в урядовому повідомленні. — Рішення «Антиінфляційний щит 2.0» — справжня допомога для громадян, які сьогодні рахують кожен злотий».

Щодо фармацевтичних операторів, їм доведеться внести корективи в розрахункові операції стосовно молочних сумішей, молока, модифікованого молока для дітей, соків, вод та ін. Це стосується також продуктів харчування для спеціальних медичних цілей, які визначено законом від 25 серпня 2006 р. про безпеку харчових продуктів і харчування (Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia). Розробники аптечних розрахункових програм «KAMSOFT» та «Apteka Malickiego» вже вносять необхідні зміни у свої обчислювальні продукти, повідомляють галузеві видання.

За матеріалами www.gov.pl; www.rynekzdrowia.pl

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті