ДПС про алгоритм перереєстрації ПРРО

Державна податкова служба України (ДПС) нагадує, що відповідно до п. 8 розділу II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі — Порядок) перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій (далі — ПРРО) здійснюється у разі зміни:

  • найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або
  • податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця),
  • найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО.

Для перереєстрації подається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, затвердженою додатком 1 до Порядку (далі — Заява) з позначкою «Перереєстрація».

Заява про проведення перереєстрації або внесення змін у дані про ПРРО подається суб’єктом господарювання за умови направлення останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на такому ПРРО.

П. 10 розділу II Порядку передбачено, що перереєстрація та внесення змін у дані про ПРРО здійснюється в порядку та строки, встановлені для реєстрації, окрім випадків:

  • зміни місцезнаходження або місця проживання;
  • включення/невключення суб’єкта господарювання до Реєстру великих платників податків;
  • реорганізації контролюючих органів чи з інших причин, унаслідок яких змінюється контролюючий орган, в якому суб’єкт господарювання обліковується як платник податків за основним місцем обліку.

У таких випадках протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до контролюючого органу за новим місцем обліку засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС здійснюється перереєстрація ПРРО в контролюючому органі за новим основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

За матеріалами tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті