Уряд затвердив Національний план вакцинації від COVID-19 на 2022 р.

03 Лютого 2022 11:40 Поділитися

Кабінет Міністрів України ухвалив Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 на 2022 р. Відповідне рішення було прийнято під час засідання 2 лютого. Зауважимо, що офіційного тексту плану наразі не оприлюднено.

«У цьому році ми будемо і далі нарощувати темпи щеплень, і для цього в нас уже є 100% забезпечення вакцинами, жодних перебоїв не буде, це гарантуємо. Для захисту населення ми використовуємо всі наявні ресурси і можливості державного бюджету, а також продовжуємо нашу співпрацю з ініціативою COVAX. Серед важливого і те, що в Національному плані з’явилася норма, яка передбачає затвердження регіональних планів із вакцинації на 2022 р.», — зазначив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я.

Національний план вакцинації передбачає, що загальна стратегія вакцинації проти COVID-19 буде полягати в ревакцинації бустерною дозою тих, хто вже отримав базовий курс щеплення у 2021 р., та вакцинації тих, хто не отримав жодної дози. Додатково впродовж 2022 р. планується охопити щепленнями дітей та підлітків віком 12–18 років.

Документом передбачено, що до кінця 2022 р. обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити охоплення вакцинацією неповнолітніх та не менше ніж 70% дорослого населення, зокрема 80% осіб у категорії 60+. Особливо йдеться про тих, хто перебуває у групі ризику. Також державні адміністрації мають забезпечити належне функціонування центрів вакцинації населення, постійних і тимчасових пунктів щеплень на базі закладів охорони здоров’я, зокрема з використанням виїзних вакцинальних сесій в організованих колективах та за місцем проживання/перебування.

Окрім того, в Національному плані з’явилася норма, яка передбачає створення регіональних міжвідомчих координаційних комісій з його виконання та затвердження регіональних планів із вакцинації на 2022 р.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті