Результати дослідження перорального препарату при тяжкому COVID-19

07 Лютого 2022 11:46 Поділитися

Препарат, що розробляють для лікування пацієнтів із холангіокарциномою та раком передміхурової залози, продемонстрував скорочення середнього часу елімінації вірусної РНК на чотири дні. Перші дані тепер мають бути подані до регуляторних органів.

RedHill, спеціалізована біофармацевтична компанія, повідомила про нові результати попереднього аналізу даних учасників клінічного дослідження ІІ/ІІІ фаз препарату опаганібу для перорального прийому. Лікування опаганібом призводило до припинення виявлення вірусної РНК у середньому за 10 днів, тоді як медіана цього показника в групі плацебо не була досягнута до кінця 14-денного лікування (відношення ризиків 1,34; р=0,043, N=437/463).

Як зазначив Марк Левітт (Mark Levitt), головний науковий директор RedHill, цих результатів було досягнуто у важкохворих госпіталізованих пацієнтів і після 11-денного терміну від початку симптомів — це зовсім інша популяція, ніж хворі з легким та середньої тяжкості перебігом, що лікуються амбулаторно, з менш ніж 5-денним терміном від початку симптомів, для яких нещодавно було схвалено пероральні противірусні препарати. Також важливо мати на увазі, що, оскільки запропонований механізм дії опаганібу реалізується через організм людини, не очікується, що на його активність вплинуть мутації в білку спайка.

Опаганіб вивчали в міжнародному дослідженні ІІ/ІІІ фаз за участю госпіталізованих пацієнтів із тяжкою пневмонією COVID-19 (NCT04467840) і позитивними результатами тесту, проведеного методом полімеразної ланцюгової реакції. Результати post-hoc-аналізу даних 251 учасника дослідження з потребою в додатковому кисні (FiO2) до 60% включно на початковому рівні (54% учасників дослідження) продемонстрували, що лікування пероральним опаганібом призвело до зниження смертності на 62% у цій великій групі госпіталізованих пацієнтів із захворюванням на COVID-19 середнього ступеня тяжкості, а також покращенням результатів щодо часу до відмови від додаткового кисню, до виписки з лікарні та ймовірністю інтубації та штучної вентиляції легень.

RedHill виконує програму розробки опаганібу і веде постійні дискусії з кількома регуляторними органами щодо потенційних шляхів схвалення.

Опаганіб (ABC294640) є запатентованим, першим у своєму класі, селективним інгібітором сфінгозинкінази-2 (SK2), що вводиться перорально, із запропонованою подвійною протизапальною та противірусною активністю. Опаганіб також продемонстрував протипухлинну активність і позитивні доклінічні результати при фіброзі нирок, а також має потенціал для боротьби з численними онкологічними, вірусними, запальними та шлунково-кишковими захворюваннями.

За матеріалами www.redhillbio.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті