CureVac починає дослідження мРНК-вакцини проти грипу

14 Лютого 2022 2:21 Поділитися

CureVac N.V., міжнародна біофармацевтична компанія, яка розробляє новий клас трансформуючих ліків на основі інформаційної рибонуклеїнової кислоти (мРНК), оголосила 10 лютого про реєстрацію першого учасника дослідження I фази своєї вакцини на основі мРНК проти сезонного грипу — CVSQIV другого покоління. Продукт-кандидат розробляється у співпраці з GSK. Полівалентна вакцина містить декілька хімічно немодифікованих конструкцій мРНК, отриманих від чотирьох різних штамів грипу.

«Успішне використання технології мРНК під час глобальної пандемії COVID-19 показало величезний потенціал цієї платформи, — зазначив Клаус Едвардсен (Klaus Edvardsen), директор з розвитку компанії CureVac. — Ми використовуємо виняткову гнучкість технології мРНК у поєднанні з нашими швидкими виробничими процесами, щоб зібрати різні мРНК в одному продукті з метою розробки вдосконаленої вакцини проти грипу. Ми переконані, що такий підхід є важливим кроком у розвитку цієї ключової технології».

Дослідження буде проводитися в Панамі, і, як очікується, до нього буде залучено до 240 здорових дорослих. У дослідженні оцінять безпеку, імуногенність та реактогенність CVSQIV. У рамках стратегії розвитку мРНК у співпраці з GSK обидві компанії також будуть брати участь у створенні хімічно модифікованих мРНК, спрямованих на різні цілі в інфектології. Очікується, що програма клінічної розробки модифікованої мРНК у складі вакцини для профілактики COVID-19 розпочнеться цього року.

Інші компанії також працюють над вакцинами проти грипу на основі мРНК. Moderna вже представила перші результати дослідження I фази своєї чотиривалентної вакцини проти грипу (mRNA-1010), яка стартувала в липні 2021 р. Biontech з кінця вересня 2021 р. досліджує кандидата BNT161 у I фазі разом зі своїм американським партнером Pfizer. У Sanofi також є вакцина проти грипу на основі мРНК: перші результати дослідження I/II фази моновалентного кандидата було опубліковано минулого вересня. Випробування чотиривалентної вакцини проти грипу планується розпочати пізніше цього року.

За матеріалами www.curevac.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті