Данія може стати першою у світі країною, що завершує кампанію вакцинації проти COVID-19

15 Лютого 2022 3:30 Поділитися

Прийнявши рішення скасувати більшість обмежень, Данія може повністю відмовитися від програми вакцинації до кінця лютого.

З 1 лютого Данія, подібно до Великої Британії, зробила ставку на більш раннє «повернення до життя», знову відкривши нічні клуби, бари та ресторани без обмежень, незважаючи на рекордну кількість випадків захворювання. Якщо в разі позитивного тесту рекомендується ізолюватися на чотири дні, то контактні особи більше не зобов’язані дотримуватися карантину. Але з 11 лютого скандинавська країна пішла ще далі. У заяві Національної ради охорони здоров’я (Sundhedsstyrelsen) йдеться про переоцінку стратегії вакцинації, уперше у світі з початку пандемії COVID-19.

Так, уряд Данії більше не пропонуватиме додаткові дози вакцин населенню. А саме, йдеться про 3-тю дозу для осіб віком до 18 років або 4-ту дозу для представників груп ризику (мешканців будинків престарілих і людей віком від 85 років). У той же час розглядається можливість пізніше навесні завершити загальну програму вакцинації.

Данські урядовці пояснюють своє рішення кількома обставинами. По-перше, значне охоплення вакцинацією проти COVID-19. Крім того, багато данців вже заразилися коронавірусною хворобою. По-друге, зі зміною сезону з зимового на весняний кількість заражень зменшується. До того ж варіант «омікрон» викликає більш легкий перебіг захворювання. Враховуючи дуже великий захисний імунітет у населення, а також ознаки того, що третя зимова хвиля відступає, Управління планує завершення чинної програми вакцинації для всіх цільових груп, у тому числі для дітей 5–11 років (їх вакцинують, починаючи з листопада 2021 р.).

За матеріалами www.sst.dk; www.lefigaro.fr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті