Шведських виробників ліків буде нанесено на карту

17 Лютого 2022 10:07 Поділитися

Уряд Швеції доручив Агентству з лікарських засобів (Läkemedelsverket) нанести на карту потужності з виробництва ліків та місця «можливого виробництва» активних фармацевтичних інгредієнтів у країні. Метою нового доручення є сприяння кращій готовності до постачання у фармацевтичній сфері.

Шведське агентство з лікарських засобів співпрацюватиме з іншими скандинавськими країнами у цій роботі. У рамках Ради міністрів Північних країн (Nordiska ministerrådet) вже давно існує співробітництво та кілька поточних ініціатив щодо готовності до криз. Нинішнє завдання доповнює інші проєкти. Воно також охоплює з’ясування того, чи можна провести відповідну інвентаризацію підприємств з виготовлення медичних виробів.

«Пандемія показала, наскільки чутливим є виробництво та постачання лікарських засобів до різних порушень. Зіставляючи наявне та можливе шведське виробництво, ми отримуємо кращу перспективу, яку можна використати в роботі з налагодження постачання ліків та підвищення готовності до криз», — зазначила міністр соціальних справ Лена Халленгрен (Lena Hallengren) у пресрелізі.

Уряд наголошує, що сьогодні немає загальної картини того, які ліки та медичні вироби виробляються в Швеції. Дослідження покликане дати краще уявлення про залежність країни від імпорту. Це, у свою чергу, має полегшити роботу щодо надійності постачання медикаментів.

Агентство з лікарських засобів має повідомити про виконання завдання міністерству соціальних справ (socialdepartementet) не пізніше 31 грудня 2023 р.

За матеріалами www.lakemedelsvarlden.se; www.regeringen.se

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті